Hoe voorkom je gaten in je sokken?

Vrolijke sokken, sokken met motiefjes of juist heerlijke basics. Tegenwoordig heb je genoeg keuze uit sokken. Allemaal erg leuk, maar hoe zorg ik er nou voor dat mijn sokken goed blijven en er geen gat in komt. Gaten in je sokken helemaal voorkomen is bijna onmogelijk. Met deze tips gaan sokken langer mee.

 

Tips om gaten in je sokken te voorkomen

Tip 1 - koop de goede maat sokken
Het klinkt heel vanzelfsprekend maar vergis je niet, veel mensen nemen niet de tijd om de juiste maat sokken te kiezen. Veel mensen zijn geneigd hun sokken aan de kleinere kant te kopen. 

Tip 2 - koop de goede maat schoenen
Bij te kleine schoenen onstaat er meer druk op de sokken. Zo slijten je sokken sneller. Zijn je schoenen te groot dan gaan je sokken schuiven in de schoen. Ook dit zorgt voor slijtage van de sokken.

Tip 3 - houd je nagels altijd kort
Je zult begrijpen dat scherpe nagels niet gunstig zijn voor de naden van je sokken. Wees lief voor je sokken en houd je nagels kort.

Tip 4 - trek je sok niet te strak omhoog
Zorg dat het hielstuk van je sok daadwerkelijk op de hiel zit. Het zit er niet voor niets; anders trek je het stuk stof van de sok te ver uit.

Tip 5 - verzorg je voeten goed
Geef eelt geen kans, ook eelt kan slijtage aan de sok veroorzaken. Door regelmatig aan de slag te gaan met een puimsteen, en tijdige bezoekjes aan de pedicure kun je dit voorkomen. 

Tip 6 - Draag je sokken niet te vaak zonder schoeisel
Loop je in huis vaak op sokken, draag dan ook slippers of slofjes. Sokken slijten veel sneller als je ze draagt zonder schoeisel.

 

Gaan duurdere sokken langer mee dan de goedkopere sokken?

Goedkopere sokken gemaakt van slijtvast synthetisch materiaal gaan vaak langer mee. De goedkopere sokken bieden echter niet het comfort van de wat duurdere sokken. Duurdere sokken bestaan vaak uit natuurlijke materialen die soms wat sneller slijten. De natuurlijke materialen zorgen er echter voor dat de sokken over unieke eigenschappen beschikken waardoor ze ademend, anti-transpirerend of isolerend zijn. Door het gebruik van deze natuurlijke materialen dragen de sokken bij aan het voorkomen van veel voorkomende voetproblemen zoals zweetvoeten of voetschimmel.

 

O jee! Een gat in je favoriete sok

Een gat in je favoriete sok, je kent het wel. En dan piept je teen daaruit, ongemakkelijk maar ook grappig tegelijk. De meeste mensen gooien deze sokken meteen weg. Nergens voor nodig! In plaats van nieuwe sokken kopen kun je de sokken ook eenmalig repareren. Vooral voor de oudere generatie is dit niet onbekend, sokken stoppen hoe doe je dat ook alweer?

Pak naald en stevig draad, in een kleur die het dichts mogelijk bij de sok ligt. Zorg ervoor dat het gat duidelijk zichtbaar is. Heb je geen stoppaddestoel maak dan gebruik van een klein balletje. Begin een stukje onder het gat met naaien. Naai de draad verticaal van links naar rechts over het hele gat en trek de draad niet te strak aan. Vervolgens maak je horizontale steken van rechts naar links over het hele gat. Als het goed is heb je het gat nu mooi dicht gemaakt. Niet gelukt, geen paniek! Koop nieuwe sokken voordelig online bij Sokkenenzo.nl

 

Heb je vragen?

Neem contact op met ons.

:  085-888-57-33 (op werkdagen tussen 10:00 en 17:00)

: info@sokkenenzo.nl (24/7)

 

© 2015 - 2024 Sokkenenzo.nl | Online sokken & ondergoed winkel | sitemap | rss