Hoe was je sokken?

Veel mensen weten hoe ze kleding in de wasmachine moeten wassen. Als het echter om sokken gaat, kunnen we een beetje in de war zijn. Het antwoord op de vraag hoe sokken moeten worden gewassen? Kunnen we je wat informatie geven waar je bijvoorbeeld op moet letten. Zo kun je gekochte sokken van Sokkenenzo.nl veel langer zonder problemen dragen. Sokken zijn het meest gevoelig voor wrijving en gewicht. De sok is niet altijd strak geweven, zoals een stof van een shirt of een broek. Daarom zal alles wat wrijft gaan slijten op den duur. Deze slijtage is afhankelijk van de garenkwaliteit en gebruik van de sok. Voordat je de sokken draagt, moeten je teennagels worden geknipt, scherpe delen moeten worden gevijld. De scherpe delen snijden de vezels van de sokken waardoor er snel een gat in de sok zal komen. Probeer dagelijks je sokken te vervangen.

wastip

 

 

Sokken wastip

Allereerst verdeel je je sokken voor het wassen in twee groepen: wit en gekleurd. Zo blijven de kleuren levendig. Omdat bacteriën een slechte geur kunnen veroorzaken en dit vaak in de sokken achter kan blijven, kan je ze het beste omkeren, zodat het wassen een effect heeft. Dit voorkomt ook dat de sok te veel slijt. Sokken kan je het beste wassen op 30 graden. Hoge temperaturen kunnen problemen veroorzaken zoals krimping, pluisjes en kleurverloop.

 

 

 

wasbal

 

 

Gebruik een wasnet of wasbal

Als je sokken in de wasmachine voegt met andere was, verwacht dan niet dat ze er schoner van worden, er zijn wasnetjes of wasballen die speciaal voor sokken zijn gemaakt. Als je wilt, kun je deze producten gebruiken om te voorkomen dat sokken tijdens het wassen tussen andere kleding komt en zo zorg je er ook voor dat het veel schoner uit de wasmachine komt.

 

 

 

Vuile sokken weken in warm zeepsop.

Laat zeer vuile sokken weken in warm zeepachtig water. Week sokken die erg vies zijn door een beetje zeep toe te voegen in water dat bijna warm is. Borstel na ongeveer een uur wachten voorzichtig de zeer vuile delen in je hand. Je sokken kun je daarna in de wasmachine wassen. 

 

Hoe was je wollen sokken?

Wollen sokken moet op een speciale manier worden gewassen. Je kan wollen sokken wassen met een speciaal vloeibaar wasmiddel. Het is mogelijk om de sokken in de wasmachine te wassen, maar alleen dan in wolwasprogramma of fijnwasprogramma dan zal de rotatiesnelheid van de trommel in deze programma worden verlaagd, wat betekent dat het was proces voor de wollen sokken zacht zal zijn. Als je wollen sokken met de hand wast, gebruik dan warm water tot maximaal 30 graden. Anders zullen de sokken gaan krimpen.

 

 

Hoe droog je sokken? 

Droog de sokken niet in een droger. De beste manier om te drogen is het door ze aan een waslijn te hangen. Als je het in de droger stopt, kan de machine de stof uitrekken en de elastische vezels in de sokken verzwakken. De warmte veroorzaakt pluizige bolletjes waardoor de sok er niet meer zo fris en fruitig eruitziet. De droger veroorzaakt ook een elektrische lading vooral bij wollen sokken. 

© 2015 - 2024 Sokkenenzo.nl | Online sokken & ondergoed winkel | sitemap | rss