Kwaliteitssokken kopen

Wat moet je weten bij het kiezen van kwaliteitssokken?

Als je kwaliteit sokken wilt dragen, moet je opletten dat de garens en grondstoffen van onze sokken afkomstig zijn uit de natuur. Kwaliteitsgarens zijn garens waar je in de zomer niet van gaat zweten en in de winter niet koud van gaat krijgen. Het zijn draden die zich kunnen aanpassen aan de weersomstandigheden. Kwaliteit sokken zijn comfortabele sokken die van deze garens zijn gemaakt, die je voeten goed omsluiten en dat de elastische delen niet aanspannen, en een fijne afwerking hebben zonder voelbare teennaad, zodat je voeten comfortabel aanvoelen.

 

Sokken kopen van natuurlijk materiaal

We dragen sokken om onze voeten te beschermen tegen externe factoren en schoenen. We mogen echter niet vergeten dat als we onze voeten willen beschermen met sokken we ook beschermd moeten worden tegen de sokken. In de winter kiezen we eerder dikke sokken in plaats van warme sokken en in de zomer kiezen we eerder dunne sokken in plaats van anti- transparant sokken. Daarom moeten we bij het kiezen van goede sokken de voorkeur geven aan sokken die bestaan ​​uit katoen, bamboe of wol. De meeste voorkeur voor betaalbare en geschikte sokken voor dagelijks gebruik, zijn de sokken op basis van katoen. 

 

Katoenen sokken

Met de natuurlijke en vocht absorberende eigenschap is het de meest gebruikte garensoort bij de productie van katoenen sokken. Katoen absorbeert goed, en isoleert redelijk. Sokken die verwerkt zijn met 100% katoen zijn helaas minder elastisch waardoor een katoenen sok niet stevig om je been zit, maar soepel valt. Om sterkte en duurzaamheid toe te voegen en het verlies van garen te verminderen, wordt katoen vaak gecombineerd met een synthetisch garen.

 

Wollen sokken

Wol is een natuurlijk soort dierlijke garen. Het heeft eigenschappen die warmte, comfort en zachtheid biedt.  Doordat wol zeer isolerend is geven we liever de voorkeur in de wintermaanden aan wollen sokken, het neemt overtollig vocht in de voet en net buiten de sok op, en houdt dit vocht vast in het weefsel. Zo voorkomt het dat vocht de voeten kan irriteren. Om sterkte en duurzaamheid toe te voegen en het verlies van garen te verminderen, wordt wol vaak gecombineerd met een synthetisch garen.

 

Bamboe sokken

Kenmerkend voor bamboe is dat het een lichte structuur heeft. Dankzij de eigenschappen zoals een goede vochtopname en luchtdoorlatendheid geven we de voorkeur in de zomer aan bamboesokken. Het zweet wordt sneller opgenomen en het zorgt dat er geen allergieën aan de voeten wordt veroorzaakt. Het dragen van bamboesokken, vooral voor mensen met een schimmelziekte, zal hun helpen om zo snel mogelijk van schimmelziekte af te komen. Onthoud dat bamboesokken minimaal 2 maanden moeten worden gebruikt om voetgeur en voetschimmel permanent te verwijderen en dat je de sokken elke dag moet vervangen.

 

© 2015 - 2024 Sokkenenzo.nl | Online sokken & ondergoed winkel | sitemap | rss