Sokken voor in de zomer

Waar we in de zomer op moeten letten bij het kiezen van sokken.

In de winter hebben we de voorkeur om sokken te dragen vanwege hun bescherming tegen de kou. In de zomer worden sokken gedragen, omdat het comfortabeler is en we willen natuurlijk niet dat de voet gaat schuren in de schoen. We adviseren je ook om sokken te dragen wanneer je te lang in je schoenen loopt. Er kunnen diverse klachten ontstaan wanneer je geen sokken in je schoenen draagt, je voeten gaan stinken omdat het zweet niet wordt opgevangen. Dit is namelijk een perfecte omgeving voor schimmelinfectie. Het zweet blijft in je schoen zitten en gaat daar broeien waardoor schimmels ontstaan.  

 

De zomermaanden sok 

In de zomermaanden is het van belang dat je kwaliteit sokken draagt. Een kwaliteit sok voldoet aan de gezondheid van je voeten, de sokken zijn gemaakt van natuurlijke garens zoals bamboe of katoen met zo min mogelijk synthetische garens. De sok past zich aan de voetstructuur en heeft een vocht absorberende eigenschap. 

 

De comfortabele sneaker sokken

Wat als je in de zomermaanden er ook stijlvol kan uitzien als je sokken draagt? Wat dacht je bijvoorbeeld aan onze sneakersokken, deze zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Een voordeel van deze sneakers sokken is dat het alleen om je voet zit, dus niet om je enkel. Hierdoor steekt het niet boven je sneaker uit, zodat je bijvoorbeeld stijlvol met blote benen rond kunt lopen. Onze sneakersokken voelen zacht en comfortabel aan en zijn ideaal voor dagelijks gebruik of om te dragen tijdens het sporten.

 

 

 

De redder van de zomer: Footies (kousenvoetjes)

Footies zijn de laatste tijd een van de meest gebruikte sokken door zowel mannen als vrouwen. Het heeft vaak de voorkeur omdat het niet zichtbaar is in de schoen. Als we schoenen zonder sokken dragen is het nadelig voor de voet. In plaats van in de zomer, schoenen zonder sokken te dragen geven we de voorkeur aan footies.  

 

 

 

 

 

De sandaal sokken stijl

De meeste mensen zijn geen fan van het dragen van sokken met sandalen. Maar een paar sokken en sandalen ziet er op sommige momenten toch erg leuk uit :)  Deze trend begint zich nu snel te verspreiden. Het sokken-sandaal duo kan zonder overdrijving worden gedragen met bijvoorbeeld onze printsokken en de donkergekleurde sandalen met bijvoorbeeld al onze effensokken. Eerlijk gezegd, dit is ook een kwestie van stijl, dat wil zeggen, de manier van aankleden. Ik denk dat we de sandalen en sokkenstijl heel erg vaak zullen zien. Denk je ook van niet? 

 

 

 

 

Extra tip

Voor je voetverzorging kunt je uit voorzorg poeder op uw zweetvoeten aanbrengen of deodorant gebruiken om geurtjes te voorkomen, ook geurtjes kan je voorkomen door je schoenen na gebruik te ventileren en op bepaalde momenten deodorant te spuiten.

 

© 2015 - 2024 Sokkenenzo.nl | Online sokken & ondergoed winkel | sitemap | rss